Kategorier
Restaurang

En restaurang som övertygar krogmotståndare i Vasastan

Ännu en restaurang i Vasastan? Ja, såklart! Det finns väl inget som heter “för många restauranger”? Särskilt inte när de serverar underbart god tapas.

Hur många restauranger finns det i Vasastan? Vissa skulle påstå att det finns alldeles för många. Andra tycker att det inte finns tillräckligt många. Hur man upplever stadsbilden i Stockholms alla stadsdelar är helt enkelt en mycket subjektiv upplevelse.

Men vad som inte är subjektivt, är att det faktiskt finns en hel del trevliga restauranger i Vasastan som är värda ett besök. Många av dem serverar traditionellt svenskt krogkäk. Men vissa har faktiskt den goda smaken att erbjuda tapas på högsta nivå.

Låt maten tysta mun på restaurang

Du som vill gå ut och äta spanskt behöver alltså inte boka biljett till Marbella. Det räcker med att leta upp rätt restaurang i Vasastan. Glöm inte att många pärlor gömmer sig bakom relativt oansenliga restaurangskyltar. Det är inte nödvändigtvis den restaurang som gör mest väsen av sig som serverar den bästa maten.

Om du irrar runt i Vasastan på jakt efter en riktigt bra tapas ska du styra kosan mot St Eriksplan. Där i krokarna ligger en av Stockholms finaste tapasrestauranger, som definitivt är värt ett besök. Och om du känner någon som brukar klaga på att det är alldeles för krogtätt i Vasastan ska du bjuda med dem dit, för att täppa till käften på dem på ett mycket smakligt sätt. En vällagad patatas fritas kan nog omvända vilken krogmotståndare som helst.