Kategorier
Allmänt

Familjefotografering ger trevliga minnen

Att man idag kan ta fram sin telefon och när som helst föreviga stunder genom att trycka på avtryckaren till kameran gör att många väljer bort tjänsten om en professionell fotograf. Detsamma gäller för övrigt fotografering med en egen kamera – en digital sådan lämpligtvis – och där ser man att mobiler i en större utsträckning tagit över marknaden och revolutionerat sättet vi fotograferar på. Detta är lätt att förstå – en mobil idag håller hög kvalitet och bilderna går dessutom att via appar justera, beskära och förfina genom olika typer av filter.

Finns det då inga problem med detta? Jo, vi anser att det finns vissa problem; men att det framförallt finns vissa tillfällen i livet då man kanske hellre ska överväga att besöka en professionell fotograf. Innerst inne tror vi att alla vet varför också. Det är nämligen väldigt lätt att ta bilder med sin mobiltelefon – men handen på hjärtat; hur lätt är det att verkligen göra något av dessa bilder?

Det är lätt att de fastnar i telefonen, det är lätt att de samlas i en mapp i datorn och de bilder man tagit – och verkligen vill spara – är således väldigt dåligt skyddade och känsliga. Ett virus på datorn, en förslagen ficktjuv eller där man tappar sin mobiltelefon så är också de bilder man tagit för evigt försvunna. Grundat och baserat på detta så tycker vi således att en professionell fotograf och dennes tjänster ska övervägas och för att förklara kring vid vilka tillfällen en sådan bör övervägas så tänkte vi rada upp dessa i punkter nedan; enligt följande:

  • Familjefotografering. Vi säger du och din familj bor i Stockholm och varje år samlas kring jul; ett ögonblick som ni vill föreviga. En familjefotografering hos en professionell fotograf gör er mer rättvisa och bilderna blir mer fysiska. Denna familjefotografering och resultatet av denna kan därefter användas som ett fint julkort att skickas till släkt och vänner i Stockholm. En familjefotografering är även rolig att göra och blir en social grej som hela familjen kan njuta av. Man skapar genom detta en tradition. En tradition där man dessutom löpande kan se skillnaden från år till år. En familjefotografering bör ske hos ett proffs – oavsett om man bor i Stockholm eller i någon annan stad.
  • Vid födelse. Det är lätt att glömma bort vilka fina bilder en fotograf verkligen tar och framförallt så är det lätt att glömma hur fort ett nyfött barn verkligen växer. Kort sagt; se till att ta bilder hos en fotograf som ditt barn kan ha med sig genom livet.
  • Student. Samma sak gäller här: studenten är en viktig händelse i våra liv och det är något som man verkligen ska se till att föreviga genom en professionell fotografering.