Kategorier
Allmänt

Ett effektivt kök med stil

Att driva restaurang är ett tufft jobb. Arbetstiderna är oftast inte nådiga och stressen är konstant. För att kunna arbeta effektivt behövs bra personal men också rätt sorts utrustning.

Många uppskattar att arbeta inom restaurangbranschen. Det är underliga arbetstider och det är en krävande syssla men det finns också gott om glädjeämnen. Många som jobbar inom restaurang tycker verkligen att matlagning är roligt och inte bara ett sätt att försörja sig. Det är stressigt men oerhört trevligt med kundkontakter och att göra gäster mätta och nöjda.

Att syssla med matlagning i större skala är naturligtvis något helt annat än att laga helgmiddag till släkten och kräver andra resurser och talanger. När du skaffar utrustning till ditt restaurangkök behöver du tänka både klokt och stort.

Bra inredning och utrustning ger ett bra kök

Ryktet är viktigt för en restaurang och det finns dessutom kontrollfunktioner. Maten som lagas behöver inte bara vara god utan ska lagas och förvaras på rätt sätt. Hygien är A och O och det finns inga ursäkter för att slarva med den viktiga biten. Därför börjar allt med spis och med förvaring.

Spisen med stekytor och möjlighet för avlastning införskaffas antagligen först, tillsammans med skåp och kylskåp och ett stort antal kärl och burkar för alla ingredienser. Sedan vill man ha maskiner som skär och gör andra rutinsysslor. För att man ska kunna fokusera på mat behöver man slippa fokusera på rutiner.