Kategorier
Catering

Större tillställningar kräver catering

Då och då brukar det företag som man driver eller arbetar för ställa till med någon sorts sammankomst för att visa sin uppskattning inför det arbetet man gör eller det arbete man tycker att de anställda står för. Det kan även handla om att man anordnar fester där kunder blir inbjudna och kan interagera med varandra och samtidigt lär känna personal samt knyta andra värdefulla kontakter. Det här är en ganska stor företeelse och framförallt om man ser till den stad i Sverige som inhyser flest företag; nämligen Stockholm.

Man ska här veta att gemensamt för de allra flest företag som bjuder på en sådan typ av tillställning är att de sällan står för exempelvis mat och dryck på egen hand – nej, istället så använder man sig av catering och här har man ett väldigt stort urval just i Stockholm.

Om man ger ett exempel på vad man får om man som företagare bjuder på fest med tillhörande catering så kan vi säga att det handlar om en konferens där man diskuterat, haft föreläsningar och knutit kontakter med andra spännande företag inom liknande områden. Kort sagt – en givande konferens som avslutas i företagets lokaler och där man valt en lokal firma för sin catering.

Sammanlagt så har denna tillställning ungefär 100 personer som deltagit; alla med olika krav på menyn – några är vegetarianer, andra har allergier och vissa är ogillande till fisk. Det som företaget som man anlitat för catering gör i första hand är att ta reda på hur det ligger till gällande detta bland gästerna – genom att i förväg skicka ut menyer så kan de bjudna gästerna till konferensen kryssa i de alternativ som passar deras gommar.

Företag inom catering har god planering

Det är steg ett och om vi tar oss vidare till nästa steg så handlar det om vad som förväntas av arrangören. Vill man ha servering, vill man ha diskat, vill man ha musik till middagen, vill man ha kaffe och avec samt vilket vin passar och i vilken mängd ska denna komma? Vidare ställer företaget inom catering frågor som rör det efterföljande minglet och själva festen som sker efter middagen – ska man ordna med livemusik, servera drinkar och tilltugg och i så fall; vad ska man servera?

Genom att skicka ut allt detta innan så kan företaget som åtagit sig uppdraget att sköta om denna catering till konferensen i förväg lägga upp sina rutiner. Man vet hur många gäster som kommer, man vet vad de vill äta och man vet vad som förväntas av dem då de serverar. En bra firma inom catering använder alltid denna metod och det är också därför som de sällan – eller aldrig – misslyckas med de uppdrag de får.

Som man kan se så handlar catering mycket om planering och det är också därför som väldigt många företag väljer detta alternativ för de fester och sammankomster som vi nämnde ovan – man slipper genom detta själv att lägga ner någon tid utan kan i lugn och ro koncentrera sig på de anställda samt övriga gäster. Bakom varje lyckad – större tillställning – finns det ofta ett företag inom catering som gjort ett tungt jobb i det tysta och det ska man verkligen ha i åtanke.