Kategorier
Catering

En lyckad firmafest – gör ett bestående intryck

En firmafest får inte vara för uppstyrd, då får inte folk chansen att lära känna varandra. Den får inte heller vara understyrd, då kan folk tröttna tidigt. Så här fixar du en lyckad firmafest.

Planera noga, men inte för mycket

En framgångsrik planering är ofta nyckeln till en lyckad firmafest. Det är viktigt att organisera en festkommitté eller projektgrupp med en rimlig budget för att planera evenemangets tema och olika aktiviteter. Kommittén bör också se till att det finns god mat och dryck på plats. Det kan vara värt att överväga att anlita en cateringfirma för att säkerställa att maten är av hög kvalitet. Förväntningarna på god mat är höga när det gäller en firmafest. När du planerar festen är det en bra idé att schemalägga tidiga aktiviteter såsom tävlingar och tal, och sedan lämna utrymme för ”fri tid” i schemat. Ge dina kollegor tid att mötas och prata om ämnen som de annars kanske inte har chansen att diskutera.

Blanda grupper och bordsplacering

Om ditt företag är stort kan det vara en bra idé att inleda festen med någon form av lagtävling. Om du väljer att göra det är det rekommenderat att blanda personer från olika avdelningar på arbetsplatsen. På så sätt undviker du att de vanliga konstellationerna upprätthålls under hela festen och ger möjlighet till att nya relationer kan uppstå. Om du väljer att inte ha någon tävling kan du istället tänka på ovanstående när du placerar gästerna vid borden. Att blanda ihop människor kan verka besvärligt i början, men det är faktiskt något som de flesta uppskattar efteråt. Så kom ihåg att planera noggrant, men inte för mycket, beställ god mat och förena människor som kanske inte annars skulle ha mött varandra. Med detta tillvägagångssätt blir firmafesten en succé som ingen kommer att glömma! För mer information om catering till eventet se cafeboulevard.se.